Bulharský kefír - původní mlékárenská kultura z Bulharska

Bulharský kefír

Sušená směs kefírových kultur, jedinečná svým složením a výjimečná tím, že z jednoho sáčku si můžete vyrobit až 5 litrů kvalitního matičního kefíru, který se dá dále přeočkovat až 10-krát. Matiční kefírem se rozumí plnohodnotný kefírový nápoj, který můžete dále přeočkovávat po dobu dobré kondice kultury, tzn. pokud vyrábíte kefír stejné kvality / kyselosti a hustoty /.

Přestože má kefír nakyslou chuť, svým účinkem odkyseluje organismus, neboť vyvolává zásaditou reakci organismu. Zamezuje hromadění a hnití potravy ve střevech, udržuje rovnováhu střevní flóry, podporuje pohyby střev (střevní peristaltiku) a tím zajišťuje i pravidelné vyprazdňování stolice. Zabraňuje patologickému přemnožení mikroorganismů (bakterií, kvasinek a virů) v trávicím traktu a tím posiluje naši imunitu stimulací imunitního systému.

Na co všechno kefír příznivě působí a jaké onemocnění dokáže jeho pravidelné pití léčit? Jsou to zejména nervová onemocnění, onemocnění dýchacích cest, onemocnění žlučníku, jater, ledvin, žaludeční a střevní onemocnění, průjmy, zácpy, kožní onemocnění, plísně (mykózy), candida (kvasinky), srdečně cévní onemocnění, no prostě je celá řada onemocnění , jejichž průběh se pitím kefíru zmírní, nebo se zcela vyléčí a to právě díky pobídkového účinku kefíru na imunitní systém organismu. Vždyť pokud má člověk imunitní systém v dobrém a zdravém stavu, tak si pak organismus dokáže hravě poradit is řadou již vzniklých onemocnění a dokonce může zabránit jejich samotnému vzniku. Rovněž velmi mnoho nemocí má svůj počátek v špatném trávení a vyprazdňování. Proto, pokud zajistíme organismu správné trávení a pravidelné vyprazdňování, pokud nedáme škodlivým látkám šanci, aby se v nás hromadily a rozkládaly se, předejdeme tak mnoha nemocem.

Návod k přípravě:

  • 1 až 5 litrů mléka zahřejeme na 95 ° C a necháme přikryté stát 30 minut
  • mléko následně ochladíme na 29 ° C a přidáme 1 sáček kultury a důkladně rozmícháme
  • naočkováno mléko rozlijeme do sterilních nádob a necháme bez míchání dozrát 14 až 16 hodin při teplotě 29 ° C / teplota by neměla přesáhnout 30 ° C, aby nedošlo ke zničení kefírových kultur
  • zákys uložíme do chladničky, zchlazením zpomaluje další proces kvašení kefíru
  • kefír můžeme skladovat v chladničce max. do14 dní
  • kvalita kefíru záleží na kvalitě mléka, doporučujeme použít pro přípravu čerstvé mléko z mliekomatu nebo farmy

Složení:  Lactococcus lactis, Lactcoccus diacetylactis, Lactococcus Cremorne, Leuconostoc Cremorne, Lactobacillus kefyr, Candida kefyr, Saccharomyces unisporus.  Obdobné složení kultur jako v Tibetské kefírové houbě.

Skladování:  Neotevřené kapsy skladujeme při teplotě 0 až 10 ° C po dobu jednoho roku od data plnění / vyznačený na obalu /

Upozornění:  Před konzumací kefíru  nezapomeňte z něj oddělit 5 až 10% , využijete ho na další očkování mléka! Při dodržení hygienických podmínek je možné tímto způsobem dosáhnout několikanásobné přeočkování (5-10x). Pak je třeba opět použít originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zastoupení mikroflóry.  Při dodržení správného postupu při přípravě a očkování mléka získáte z jednoho balení 10 až 50 litrů kvalitního čistého kefíru bez konzervantů  a zdraví škodlivých přísad.

Balení:   sáček 1g

(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)
 Informační centrum eshopu

Sýrařské sady                                  Syřidla
Chlorid vápenatý
Mlékárenské kultury                       Bylinky do sýrů
Plachty a tvarožníky
Sýrařské formy                                   Sýrařské vosk                                    Filtry na mléko                                  Ostatní pomůcky  


©Copyrith Milchema s.r.o. 2014

Doprava
Doba expedice
Poštovne
Možnosti platby
Jak nakupovat
Obchodní podmínky
Reklamace
Ochrana osobních údajů                      Kontakty                                                                                 

Milchema, spol. s r.o.
Moyzesova 816/101
01701 Považská Bystrica
Slovenská republika
+421 0907 036 482
info@milchema.sk
www.milchema.sk

 
Soubory cookies používáme pro správné fungování naší webové stránky a jejích funkcí. Pomocí souborů cookies si také například pamatujeme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pro vás relevanci zobrazovaných reklam, počítáme návštěvu stránek a pamatujeme si vaše nastavení provedená na stránce.